ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ιστορίες καθημερινής τρέλας στο Νέο Ψυχικό

Σε crash-test για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η καθημερινή μετακίνηση στο Ν. Ψυχικό, με τους οδηγούς να προσπαθούν με κινήσεις καμικάζι να ελιχθούν μέσα στο μόνιμο μποτιλιάρισμα και τους πεζούς να κάνουν το σταυρό τους είτε για να βρουν κάποιο ελεύθερο και χωρίς σπασμένες πλάκες ή σκουπίδια πεζοδρόμιο είτε για να διασχίσουν άφοβα κάποιον από τους πολυσύχναστους δρόμους του.

Σε όποιον από τους κεντρικούς οδικούς άξονες κι αν αναφερθούμε (Δ. Βασιλείου, Αγγ. Σικελιανού, Ανδριανού, Γ. Σεφέρη, Ξενοπούλου, 25ης Μαρτίου κ.λπ.) η εικόνα είναι σχεδόν η ίδια: Ουρές ατελείωτες ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, κορναρίσματα, χειρονομίες και φωνές από εκνευρισμένους οδηγούς και τους κατοίκους των γειτονικών σπιτιών να έχουν ξεχάσει ακόμα και τη λέξη «ησυχία», η κατάσταση δε αυτή χειροτερεύει απελπιστικά αν βρέξει ή αν εκτελείται κάποιο έργο. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τις ώρες του σχολάσματος των σχολείων, του Πενταγώνου ή του κλεισίματος των καταστημάτων, οπότε πρέπει να οπλιστεί κανείς με γερές δόσεις υπομονής και καρτερικότητας για να φθάσει στον προορισμό του.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ταλαίπωρος οδηγός καταπιάνεται καθημερινά και με την ανεύρεση της πολύτιμης θέσης στάθμευσης που μοιάζει μάλλον με το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού», αφού μέσα στον χρόνο που εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης θα χάσει, πρέπει να συνυπολογίσει και τους κύκλους που θα κάνει γύρω από το ίδιο τετράγωνο μέχρι να ανακαλύψει τα πολυπόθητα λίγα μέτρα για να παρκάρει το αυτοκίνητό του, έτσι ώστε ανενόχλητα να ολοκληρώσει και την πιο σύντομη δουλειά. Ούτε συζήτηση βέβαια για την περίπτωση που θέλει κανείς να πάει ακόμα και για μια απλή επίσκεψη σε κάποιο από τα γειτονικά  στους δρόμους αυτούς σπίτια κι αν μάλιστα είναι και γιορτινή μέρα, καλύτερα να μην πάρει καθόλου το αυτοκίνητό του, γιατί θα το μετανιώσει πικρά.

Το βασανιστικό πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης δεν βελτιώνεται ούτε τις βραδυνές ώρες που πλέον έχει κοπάσει η εμπορική κίνηση και θα μπορούσαν οι κάτοικοι του προαστίου να βρουν λίγη ησυχία, αφού από τη μια μεριά η περιοχή του Φάρου δεν ηρεμεί ποτέ λόγω των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν μετατρέψει το Ν. Ψυχικό σε διασκεδαστήριο σχεδόν όλου του Λεκανοπεδίου, ενώ από την άλλη μεριά δρόμοι σαν την Ξενοπούλου και την Αγγ. Σικελιανού γεμίζουν από παρκαρισμένα φορτηγά και πούλμαν.

Σίγουρα δεν είναι αυτή η εικόνα του δήμου που θέλουμε, σίγουρα δεν είναι αυτή η ζωή που μας αξίζει. Σε τελική ανάλυση δε, καμία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Δημάρχου δεν ταιριάζει με τις παραπάνω εικόνες. Το προάστιό μας μπορεί και είναι απαραίτητο να ξαναγίνει ανθρώπινο, ώστε να ζούμε και να χαιρόμαστε την κάθε μας μέρα σε αυτό.

Πηγή: Εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ» ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,

                              Αρ. Φύλλου 65, Δεκέμβριος 2012

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.