ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού εν δράσει, της Νάντιας Σουμπασάκη

Εύχομαι στους συνδημότες μας το 2013 να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά για τον λαό και τον τόπο . Για τους ίδιους και τις οικογένειές τους εύχομαι υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση του δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Στην καινούργια εκδοτική προσπάθεια του Γιάννη Παπαγεωργίου τον «Θόρυβο» εύχομαι επιτυχία και μακροημέρευση. Κάθε συμβολή στην πολυφωνική ενημέρωση των δημοτών είναι θετική.

Αυτές τις ημέρες συμπληρώθηκαν δυο χρόνια ζωής του νέου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με δήμαρχο τον κ. Ξυριδάκη. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι εδώ και ένα χρόνο οι «Ενεργοί Πολίτες» ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον συνδυασμό του δημάρχου, διαπιστώνοντας κραυγαλέα αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων και υποβάθμιση των ιδιαίτερων προβλημάτων του Νέου Ψυχικού.

Από τότε τόσο εγώ ως η πρώτη σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού, όσο και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Νέου Ψυχικού Τσάγκλας Διονύσης (Αντιπρόεδρος), Ματθαίου-Κελαντωνάκη Λένα και Βλαβιανός Μιχάλης, σύμφωνα με το προεκλογικό μας πρόγραμμα δραστηριοποιούμαστε μέσα και έξω από το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο για την προώθηση λύσεων στα Τοπικά Προβλήματα.

Οι «Ενεργοί Πολίτες Ν. Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού» μια δημοτική παράταξη με βαθιές ρίζες και ισχυρή επιρροή στον τόπο μας, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, αυτή την περίοδο ανέπτυξε πολλές δραστηριότητες.

Παρεμβαίνοντας στον Δημόσιο Απολογισμό του Δήμου με προτάσεις για βελτίωση της καθαριότητας, το πράσινο, την στάθμευση και το κυκλοφοριακό, κριτική για την κατάσταση των πλατειών π.χ. πλατεία Αγ. Γεωργίου Ν.Ψυχικού και την απαράδεκτη τσιμεντοποίηση της πλατείας Χρυσοχόου. Επίσης για το θέμα του Ποδονίφτη στην Φιλοθέη και για τις Αντικειμενικές Αξίες στο Ψυχικό.

Διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013,που δυστυχώς απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία, τις οποίες θα αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο.

Αναπτύσσοντας μια εντεινόμενη κοινωνική δραστηριότητα στους τομείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πολιτισμού και της ενημέρωσης των δημοτών.

Ενδεικτικά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο οι «Ενεργοί Πολίτες» κυκλοφόρησαν ειδικό φυλλάδιο για την χειροτέρευση της κατάστασης με τα υπερτοπικά μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Φάρου, το οποίο μοιράσαμε σε όλο το Δήμο προκαλώντας συζητήσεις και σχόλια.

Συγκροτήσαμε ένα Δίκτυο Αλληλεγγύης και Στήριξης συμπολιτών μας που έχουν μεγάλη ανάγκη το οποίο στήριξε τις γιορτινές μέρες υλικά και ηθικά χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα, πολίτες και νοικοκυριά του τόπου μας. Αυτή η δραστηριότητα είχε εξαιρετική ανταπόκριση και θα συνεχιστεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

Ο Πολιτιστικός μας τομέας οργάνωσε την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «La Nonna» με τον Δημ. Πιατά και σχεδιάζει τις επόμενες (εκδρομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ.).

όμως για τα τοπικά προβλήματα, τις προτάσεις και τις επόμενες δραστηριότητες των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  θα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε τακτικά και με επόμενα άρθρα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Θόρυβος» που ευγενικά μας φιλοξενεί.

Πηγή: «Θόρυβος»,Μηνιαία Εφημερίδα Φιλοθέης-Ψυχικού, Νέου Ψυχικού, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου , Ιανουάριος 2013, φύλλο 2

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.