ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Δημοτικης Παραταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ που αφορά τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σχολιάστε

«Εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του Νέου Ψυχικού της Φιλοθέης και του Ψυχικού,γνωρίζοντας καλά τον κίνδυνο της υποβάθμισης των περιοχών μας από τις παράνομες χρήσεις «καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος», δίνουμε αγώνα τόσο μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, ως Δημοτική Παράταξη με επικεφαλής την δημοτική μας σύμβουλο Νάντια Σουμπασάκη, όσο και δίπλα και αλληλέγγυα με τους συμπολίτες μας, που αγωνιούν και κινητοποιούνται.»

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Σεπτεμβρίου 24, 2012

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες.

«Κηπούπολη και όχι Τσιμεντούπολη» μας υποσχέθηκε η Δημοτική Αρχή, και έτσι κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και τις εκλογές.

Δεν έχουν περάσει όμως ούτε δυο χρόνια και αυτό που βλέπουμε και βιώνουμε με θλίψη όλοι μας, είναι να δημιουργείται μια «Τσιμεντούπολη και όχι Κηπούπολη». Είναι τεράστια η ευθύνη του δήμαρχου κ. Παντελή Ξυριδάκη, που με την πολιτική του υποβαθμίζει την πόλη μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του Νέου Ψυχικού της Φιλοθέης και του Ψυχικού,γνωρίζοντας καλά τον κίνδυνο της υποβάθμισης των περιοχών μας από τις παράνομες χρήσεις «καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος», δίνουμε αγώνα τόσο μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, ως Δημοτική Παράταξη με επικεφαλής την δημοτική μας σύμβουλο Νάντια Σουμπασάκη, όσο και δίπλα και αλληλέγγυα με τους συμπολίτες μας, που αγωνιούν και κινητοποιούνται.

Μας αφορά όλους ο αγώνας αυτός, για την απόλυτη προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της νομιμότητας , όπου αυτό το περιβάλλον έχει αλλοιωθεί από τέτοιου είδους χρήσεις, όπως καταλήψεις πρασιών, πεζοδρομίων, υπερβάσεις ωραρίου, έντονης μουσικής κ.λ.π.

Δυστυχώς όμως με κριτήριο την πράξη διαπιστώνουμε ότι:

1. Στη Φιλοθέη (αποκλειστική κατοικία) τα εστιατόρια, μπαρ, σουβλατζίδικα ζουν και βασιλεύουν εκτός Νόμου, ενώ ταυτόχρονα με την εκλογή της Δημοτικής Αρχής εμφανίστηκε και νέο εστιατόριο-μπαρ με κατασκευές σε όλο το πεζοδρόμιο και εκκωφαντική μουσική στην, κατά τα άλλα, κηπούπολη.

2. Από τα θέματα του Ψυχικού τα περισσότερα κρατούνται «κλειστά» και δεν συζητιούνται στα Δημοτικά Συμβούλια σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτή την περιοχή.

3. Το Νέο Ψυχικό ιδιαίτερα όμως, μετατρέπεται μέρα με τη μέρα, σε διασκεδαστήριο όλης της Αθήνας. Μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, ψησταριές, φυτρώνουν σαν μανιτάρια, ροκανίζοντας και υποβαθμίζοντας μεγάλες περιοχές κατοικίας, ακόμα και εκεί που απαγορεύεται.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και σύντομα η υποβάθμιση της ζωής και των περιουσιών μας δεν θα είναι αναστρέψιμη. Οι κάτοικοι ζούμε αυτή την αιφνιδιαστική «επίθεση» με αγανάκτηση που επανειλημμένα έχει φτάσει και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με συγκεκριμένες καταγγελίες.Οι αδειοδοτήσεις των καταστημάτων σύμφωνα με το Νόμο Καλλικράτη ελέγχονται και αποφασίζονται στα συμβούλια της κάθε Δημοτικής Κοινότητας και στην «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής», αφού εξεταστεί ο πλήρης φάκελλος των δικαιολογητικών.

Στο Δήμο μας όμως, αντί για τα όργανα αυτά έχει δημιουργηθεί κάποιο «αυτόνομο τμήμα αδειοδοτήσεων» με υπεύθυνο έναν εξουσιοδοτημένο από το Δήμαρχο, Δημοτικό Σύμβουλο.

Πώς να μιλήσουμε για διαφάνεια και υπεύθυνη συλλογική αντιμετώπιση, όταν η «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» με πρόεδρο το Δήμαρχο δεν συνεδριάζει σχεδόν ποτέ και τα στοιχεία των φακέλλων για τα καταστήματα ελέγχει, ως υπεύθυνος, ένα και μόνο πρόσωπο;

Έτσι, από τα διακριτικά μαγαζιά της γειτονιάς μας που εξυπηρετούσαν τοπικές ανάγκες, περάσαμε με το ζόρι στα κραυγαλέα, υπερτοπικού χαρακτήρα, με δυνατή μουσική, φουγάρα, παρκαδόρους και πελατεία απ’ όλο το λεκανοπέδιο.

Η αποκλειστική κατοικία υπονομεύεται και η αμιγής καταργείται μπροστά στα μάτια μας, την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη υποβαθμίσει την αξία των σπιτιών μας.

Εμείς που βλέπουμε την περιοχή μας να μετατρέπεται σε νέο… «Ψυρρή» ενώ μας έταξαν κηπουπόλεις, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ούτε θ’ ανεχθούμε να μας χλευάζουν.

Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους του ενιαίου Δήμου μας να συσπειρωθούν με τους συμπολίτες μας, που ήδη προσφεύγουν με υπομνήματα και καταγγελίες.

Τα καταστήματα αυτά δεν προκαλούν μόνον υποβάθμιση, αλλά και μύρια άλλα κακά για εμας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και κάθε Δημοτικό Σύμβουλο να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Παντελή Ξυριδάκη ν’ απαντήσει αν αντιμετωπίζει ισάξια τα τρία προάστια όπως έχει υποχρέωση, και να μας εξηγήσει τι εννοούσε όταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεσμεύθηκε ότι :

 «Θα ελέγξουμε τη νομιμότητα των υφιστάμενων εμπορικών χρήσεων»  «Θα προστατεύσουμε το καθεστώς της αποκλειστικής κατοικίας σε Φιλοθέη και

Ψυχικό και αμιγούς κατοικίας στο Νέο Ψυχικό»

Αν ο ίδιος ξέχασε, όπως συνηθίζεται και εγκατέλειψε αυτές τις δεσμεύσεις, εμείς όχι μόνο δεν τις ξεχνάμε αλλά και θα πιέσουμε για να υλοποιηθούν επιτέλους.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης,Ψυχικού, ως αυτόνομη Δημοτική Παράταξη με τους εκπροσώπους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια και σε συνεργασία με όλους τους συνδημότες μας πέρα από κομματικές διαιρέσεις και σκοπιμότητες, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να γίνουν πράξη αυτές οι δεσμεύσεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s