ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οικοδομικά τετράγωνα 15 (Πλάτωνας) και 16 (Φιστικιές)

Σχολιάστε

wpid-nadia_soubasaki.jpgΤης Νάντιας Σουμπασάκη, Δημοτικής Συμβούλου

Επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού

Δημοσιεύτηκε στα «ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ», 12/7/2013

Τα οικοδομικά τετράγωνα 15 (Πλάτωνας) και 16 (Φιστικές) δίπλα στον “Φάρο” της Λεωφόρου Κηφισίας, είναι από τους τελευταίους αδόμητους χώρους σε μία πυκνοδομημένη περιοχή του Νέου Ψυχικού που τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα από την ραγδαία ανάπτυξη καταστημάτων υπερτοπικής σημασίας.

Εδώ και 25 περίπου χρόνια με αποφάσεις, διεκδικήσεις και αγώνες οι διοικήσεις του τότε Δήμου Νέου Ψυχικού διεκδικούν να μην τσιμεντοποιηθούν και αυτοί, αλλά να αξιοποιηθούν ως κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου καθώς και για την δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ σε συνδυασμό με την κατασκευή σταθμού του Μετρό, σε συνεργασία και με την Μετρό ΑΕ.

Δυστυχώς, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, οι διαδοχικές κυβερνήσεις, αλλά και οι αρμόδιοι Νομάρχες και Περιφερειάρχες, δεν έκαναν τίποτε για την στήριξη με τους αναγκαίους πόρους και τον δέοντα συντονισμό αυτής της ζωτικής ανάγκης.

Αντίθετα, σε κρίσιμες φάσεις, με αποφάσεις και ενέργειές τους, στήριξαν την επιδίωξη των ιδιωτών – ιδιοκτητών να οικοδομήσουν και αυτόν τον χώρο. Έτσι αυτή την ώρα οι ιδιώτες – ιδιοκτήτες έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η κυβέρνηση έχει ακυρώσει όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Δήμου Νέου Ψυχικού και έχει απορρίψει όλες τις σχετικές ενστάσεις που διατύπωσε γι΄ αυτές η Αυτοδιοίκηση και του Νέου Ψυχικού και του νέου ενιαίου δήμου.

Βαδίζουμε ολοταχώς για την τσιμεντοποίηση των δύο μεγάλων οικοπέδων. Ως κοινόχρηστοι χώροι θα απομείνουν μόνο ότι προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο παραπάνω. Αγώνες και προσπάθειες 25 χρόνων θα πάνε στράφι, αν δεν υπάρξει έστω και τώρα ενεργή και συντονισμένη διεκδίκηση και κινητοποίηση και της τοπικής κοινωνίας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική πλειοψηφία πρότεινε και αποφάσισε απλώς την ρουτινιέρικη επανάληψη μίας νομικού χαρακτήρα ένστασης που είναι βέβαιο ότι θα έχει την τύχη των προηγουμένων.

Οι προτάσεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, που υποστηρίχθηκαν από αρκετούς ακόμα συναδέλφους, για ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων, συγκρότηση επιτροπής αγώνα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τοπικό Δημοψήφισμα απορρίφθηκαν δυστυχώς από την Δημοτική Αρχή. Αυτό λέει πολλά και η άρνηση θα αποδειχθεί φοβάμαι μοιραία.

Αντί για πράσινο και πάρκινγκ σε λίγο καιρό θα ορθωθούν νέα τσιμεντένια μεγαθήρια σε μία περιοχή που ήδη ασφυκτιά.

Κανένας στόχος δεν επιτυγχάνεται χωρίς αγωνιστική διεκδίκηση και μαζική κινητοποίηση.

Όλα τα άλλα είναι αναποτελεσματικά και γίνονται απλώς για τα μάτια του κόσμου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s