ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο φόβος του αντιλόγου και το φιάσκο

Σχολιάστε

Ο φόβος του αντιλόγου και το φιάσκο

Της Νάντιας Σουμπασάκη

Δημοτικής Συμβούλου,

Επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο ετήσιος απολογισμός της δράσης του Δήμου στις 21 Οκτωβρίου, μετατράπηκε, με απόλυτη ευθύνη της δημαρχίας Ξυριδάκη, σε ένα φιάσκο, προκαλώντας την διαμαρτυρία και την ομαδική αποχώρηση όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης καθώς και των ανεξάρτητων.

Έτσι, δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ένας χρήσιμος θεσμός, ο ετήσιος απολογισμός δράσης του Δήμου μετατράπηκε σε μια ανούσια τελετουργία, σε μια ρουτίνα χωρίς συμμετοχή των δημοτών.

Γιατί πολύ απλά η διοίκηση του κ.Ξυριδάκη δεν πιστεύει στον θεσμό. Γι αυτό και τον οργάνωσε έτσι, ώστε να τον αχρηστεύσει.

Ο Νομοθέτης θέσπισε τον δημόσιο απολογισμό, προκειμένου, μετά από μια σύντομη παρουσίαση του έργου της χρονιάς, να γίνεται διάλογος και κυρίως να δίνεται ο λόγος στους δημότες. Για έπαινο ή για ψόγο. Για ερώτηση, κριτική και κυρίως για αιτήματα και προτάσεις, πάνω σε συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα.

Αντί γι αυτό ο κ. Δήμαρχος και η ελεγχόμενη από αυτόν πλειοψηφία μετέτρεψε, για ακόμη μια χρονιά, τον απολογισμό σε έναν ατελείωτο μονόλογο-λιβανιστήρι, όπου ο ίδιος και οι αντιδήμαρχοί του, ευλογούσαν επί ώρες τα γένια τους.

Έτσι μετά από ώρες και αφού στο μεταξύ είχαν κουραστεί και φύγει οι λίγοι δημότες που είχαν έρθει, θα ερχόταν… γύρω στα μεσάνυχτα η ώρα της κριτικής και του αντιλόγου και των προτάσεων, απλά για τα μάτια του κόσμου, με τους πολίτες στο περιθώριο.

Μπροστά σε αυτή τη μεθόδευση-ακύρωση κάθε κάθε έννοιας ουσιαστικού διαλόγου και συμμετοχής των δημοτών, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πλην της Διοίκησης Ξυριδάκη, αποχωρήσαμε καταθέτοντας μια κοινή δήλωση διαμαρτυρίας.
Ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση, με ισχυρό συμβολισμό.

Όσοι καταργούν τον διάλογο, επιφυλάσσοντας στην αντιπολίτευση και τους δημότες διακοσμητικό ρόλο, έμειναν μόνοι να αλληλοσυγχαίρονται.

Mηνιαία Εφημερίδα Θόρυβος (free press) Φιλοθέης-Ψυχικού, Νέου Ψυχικού, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Νοέμβριος 2013 * φύλλο 10 * σελίδα 9

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.