ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ- της Νάντιας Σουμπασάκη

Σχολιάστε

Η κυβέρνηση θέλει να μαζέψει 3,9 δισ. ευρώ το 2014 από την υπερφορολόγηση των ακινήτων. Πρόκειται για το 2,2% του ΑΕΠ σχεδόν διπλάσιο του ευρωπαικού μέσου όρου. Την ίδια ώρα όσοι έχουν τα ακριβά τους ακίνητα κρυμμένα πίσω από off shore πληρώνουν ψίχουλα.
Η μεγαλύτερη αδικία του νομοσχεδίου για την φορολογία των ακινήτων είναι ότι στηρίζεται στις αντικειμενικές αξίες του 2007! Πρόκειται δηλαδή για κανονική φοροκλοπή. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη για μεγάλο μέρος συνδημοτών μας με την άδικη και αποσπασματική αύξηση των αντικειμενικών αξιών του 2011 που διατηρείται ακόμη. Το νομοσχέδιο, που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων αποκαλεί “χαριστική βολή για την μεσαία τάξη” μονιμοποιεί το “χαράτσι” και παγιώνει την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.
Οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Δήμαρχος κ. Ξυριδάκης προς τους κατοίκους στην συγκέντρωση της 24ης Οκτωβρίου στο Κολλέγιο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διόρθωση αδικιών και φορολογική ελάφρυνση, μετά από ενημέρωση και σχετική ανάμιξη του Πρωθυπουργού, δυστυχώς διαψεύδονται. Ο κ. Ξυριδάκης και οι υποστηρικτές του παλαιοί και όψιμοι οφείλουν υπεύθυνη απάντηση και εξηγήσεις για όλα αυτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s