ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προσφορά από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών στην Πρότυπη Στέγη Αρρένων

Σχολιάστε

Προσφορά από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών  στην Πρότυπη Στέγη Αρρένων

Η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού κα Νάντια Σουμπασάκη και τα μέλη του του δικτύου αλληλεγγύης Ενεργών Πολιτών κα Λένα Ματθαίου-Κελαντωνάκη, κα Μίνα Βουτσαρά, κα Έτα Βασιλείου, κα Βένια Καρολίδου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 19/12/2013 την Πρότυπη Στέγη Αρρένων στον Περισσό (Ν.Ιωνία) με σκοπό να παραδώσουν βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα κ.α. που συγκεντρώσαμε στην πρόσφατη δράση μας.
Η υπεύθυνη κα Αλεξανδροπούλου Ελένη υποδέχτηκε και ξενάγησε στο χώρο την αντιπροσωπεία του δικτύου μας, και επιπλέον μοιράστηκε μαζί τους κάποιες πληροφορίες για τη λειτουργία της Στέγης.
Η Πρότυπη Στέγη Αρρένων είναι τμήμα της Ε.Π.Α.Α. Στη Στέγη φιλοξενούνται αγόρια ηλικίας 8-19 ετών, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να αναλάβει την προστασία, φροντίδα και υγιή διαπαιδαγώγηση τους. Η φιλοξενία που τους παρέχεται είναι προσωρινή μέχρις αποκαταστάσεως των προβλημάτων που υφίστανται στο οικογενειακό τους περιβάλλον και ισχυροποιήσεως του, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει και πάλι την φροντίδα των ανήλικων μελών.

Η Στέγη καλύπτει τις βασικές ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών (στέγη, διατροφή και ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη) και τους παρέχει ασφάλεια, εκπαίδευση, προστασία, ψυχαγωγία, αρχές, ηθική και δυνατότητες για αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες πολύ-επίπεδης παρέμβασης προκειμένου να επιτευχθεί η υγιής ψυχο-κοινωνική ανάπτυξη των προστατευόμενων φιλοξενούμενων παιδιών και να εξασφαλιστούν συνθήκες και δυνατότητες για ολόπλευρα ποιοτική διαβίωση.

Το δίκτυο αλληλεγγύης εύχεται καλή συνέχεια στο έργο των ανθρώπων της Στέγης και Καλά Χριστούγεννα! Υγεία και χαρά σε όλα τα παιδιά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s