ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ξεκινάμε δυναμικά! Η εκλογική διακήρυξη και η πρώτη συγκέντρωση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σχολιάστε

Με ενότητα, συλλογικότητα και αισιοδοξία, δίνουμε τη μάχη σε ένα Δήμο δύσκολο για την Αριστερά.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ κάνουμε την πρώτη μας συγκέντρωση (25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό). Σας περιμένουμε.

Energoi-117wordpress

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ελλάδα 2014: Η χώρα και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας βιώνουν μια τεράστια κρίση και απογοήτευση. Μετά από δεκαετίες κακής διακυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι κυβερνητικοί εταίροι, με το Μνημόνιο, προκαλούν μια κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Ανεργία, ύφεση, δραματική μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους, υπερφορολόγηση ακινήτων και εισοδημάτων για τους πολλούς και ασυδοσία για τους λίγους και ισχυρούς. Και την ίδια ώρα, τίποτε ουσιαστικό κατά της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, της άδικης κατανομής βαρών, της αδιαφάνειας και της ευνοιοκρατίας, στην Διοίκηση, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση.

Η Αυτοδιοίκηση συρρικνώνεται μέσω του “Καλλικράτη”, το Μνημόνιο μείωσε κατά 60% την κρατική επιχορήγηση και προχωρά η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της. Την κρίση την νιώθει πια έντονα και η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του “προνομιούχου” Δήμου μας.

Εκτός απ’ όσα μαστίζουν την συντριπτική πλειοψηφία, εδώ έχουμε και εξωφρενική υπερφορολόγηση των ακινήτων, με τιμές πολύ υψηλότερες από αυτές της αγοράς. Την ίδια ώρα, λίγοι, ισχυροί και υπερπροστατευόμενοι “γείτονες”, δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τα ακριβά τους ακίνητα, γιατί τα έχουν σε off-shore. Κυριαρχεί ένα καθεστώς ανύπαρκτου ελέγχου νομιμότητας και ασυλίας για τις οικονομικές, οικοδομικές και εμπορικές τους δραστηριότητες πχ στην “Μπαρούπολη” του Φάρου, όπου αντί για βελτίωση, υπάρχει μεγάλη χειροτέρευση.

Στα 3,5 χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, η Δημαρχία Ξυριδάκη αποδείχτηκε ασυνεπής, ανεπαρκής και αποτυχημένη.

  • Αθέτησε “με το καλημέρα” τις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις. “Έθαψε” το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκε.

  • Αντιμετωπίζει το Νέο Ψυχικό ως “φτωχό συγγενή” Β’ κατηγορίας, το ίδιο και την Φιλοθέη.

  • Υλοποίησε πιστά και αδιαμαρτύρητα όλες τις Κυβερνητικές – Μνημονιακές επιλογές για την συρρίκνωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.

  • Πίσω από την βιτρίνα της δήθεν “ανεξαρτησίας”, τον Δήμο διοικεί ένα κλειστό κλαμπ “προεστών” της ΝΔ, ερήμην ακόμα και των συμβούλων της πλειοψηφίας. Με μία λογική “ημετέρων” αναθέτει συνεχώς καλοπληρωμένες τεχνικές μελέτες και νομικές υποθέσεις σε ένα στενό κύκλο “συγγενών” και “φίλων”.

  • Έκανε ελάχιστα στον τομέα της καθαριότητας και του πράσινου, παρά τα υψηλά δημοτικά τέλη και σχεδόν τίποτε στον τομέα των τεχνικών έργων. Αντίθετα, ξοδεύει απλόχερα τα χρήματα των δημοτών για την έκδοση υπερπολυτελών φυλλαδίων που “λιβανίζουν” τον Δήμαρχο.

  • Συνέβαλε στην υποβάθμιση του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος πχ στην περιοχή του “Φάρου”, αλλά όχι μόνο, προς όφελος ισχυρών συμφερόντων που ευνοούνται από την απουσία ελέγχου νομιμότητας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε και να δράσουμε συλλογικά και ενωτικά. Αποφασίσαμε ομόφωνα τη συγκρότηση ενός αυτόνομου ενωτικού ψηφοδελτίου των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου με υποψήφια Δήμαρχο την επικεφαλής της Δημοτικής μας Κίνησης, ΝΑΝΤΙΑ ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗ, Δημοτική Σύμβουλο.

Επιδιώκουμε το διάλογο και τη συσπείρωση όλων ανεξαίρετα των αριστερών, προοδευτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων του Δήμου μας καθώς και κάθε συνδημότη, που θέλει να δράσουμε μαζί, με βάση ένα κοινό πρόγραμμα που θα συνδιαμορφώσουμε.

Οι ΕΝΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού, δεν είμαστε χθεσινοί. Έχουμε συνεχή ζωή και συλλογική παρέμβαση επί 17 χρόνια. Έως το 2010 στο Νέο Ψυχικό και τα τελευταία 4 χρόνια στον νέο, ενιαίο Δήμο. Με διαρκή παρουσία και πλούσια δράση, σε όλα τα προβλήματα του Δήμου και των Δημοτών.

Την καθαριότητα και το πράσινο, τα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς, τις δράσεις αλληλεγγύης για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Δύναμή μας είναι αυτό το πλούσιο «φύλλο αγώνα» και οι προτάσεις μας. Η συνέπεια λόγων και έργων, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα των ανθρώπων μας, η συλλογική διεκδίκηση, η στήριξη των πιο αδύναμων.

Έχουμε ασφαλώς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ποτέ δεν κρύψαμε, πίσω από παραπλανητικούς τίτλους «ανεξαρτησίας».

Είμαστε όμως μια αυτόνομη δημοτική παράταξη που αρνείται τη στείρα κομματικοποίηση και με τη δράση της εκφράζει και συνδημότες από ένα ευρύτερο φάσμα και από τα τρία προάστια.

Αυτό φαίνεται καθημερινά και θα αποτυπωθεί και στο ψηφοδέλτιό μας.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού χρειάζεται μια νέα διοίκηση που θα νοικοκυρέψει το Δήμο και θα αγωνιστεί μαζί με τους δημότες για να βελτιωθούν όσα τους «πονάνε». Καθαριότητα, πράσινο, δημοτικά τέλη, χρήσεις γης, διαφανής και χρηστή διαχείριση, κοινωνική πολιτική, αθλητισμός, πολιτισμός.

Στις κάλπες του Μαΐου, καλούμε τους συμπολίτες μας να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας και αλλαγής.

Σας καλούμε να στείλουμε όλοι μαζί, με τη συμμετοχή και τη ψήφο μας, ένα δυνατό διπλό μήνυμα: Μήνυμα αντικυβερνητικό – αντιμνημονιακό και ταυτόχρονα μήνυμα καταδίκης και αλλαγής μιας αποτυχημένης Δημαρχίας.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού – Φιλοθέης – Ψυχικού θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη συλλογική, ενωτική, αγωνιστική προσπάθεια και ζητάμε τη δική σας συμβολή.

Πριν λίγες μέρες, αποκτήσαμε τα καινούρια μας γραφεία! Βρίσκονται στην οδό Παρίτση και Πλαστήρα στο Νέο Ψυχικό. Φιλοδοξούμε να τα κάνουμε καθημερινό στέκι συλλογικής επικοινωνίας και δραστηριότητας. Έχουμε αρκετές ιδέες και όρεξη. Φέρτε και τις δικές σας. Σας περιμένουμε.

Το τελικό κείμενο της Εκλογικής Διακήρυξης των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα διαμορφωθεί και με τη δική σας συμβολή. Στείλτε σχόλια και προτάσεις στο energoipolites2014@gmail.com ή στα Γραφεία μας. Περιμένουμε επίσης τις προτάσεις σας για το πρόγραμμα, το ψηφοδέλτιο και τις δράσεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

https://energoipolitesneopsychikofilotheipsychiko.wordpress.com

energoipolites2014@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s