ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Παραιτήθηκε από Τοπική Σύμβουλος Ψυχικού η κ. Άσπα Τζεβελεκάκη. Της Νάντιας Σουμπασάκη

Σχολιάστε

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Εικόνα

Η πλειοψηφία του Δημάρχου κ. Ξυριδάκη φυλλοροεί. Προχτές, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραιτήθηκε από Τοπική Σύμβουλος Ψυχικού η κ. Άσπα Τζεβελεκάκη. Στην επιστολή της παραίτησης, η κ. Τζεβελεκάκη σημειώνει, μεταξύ άλλων: » Δυστυχώς η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Ή «δεν έχουμε χρήματα» ή » θα μπει στην επόμενη εργολαβία». Σε αυτές τις εργολαβίες τα κονδύλια που διαθέσατε, ως εκπρόσωπος πλεονασματικού δήμου, για τα τεχνικά έργα στα σχολεία, είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που ξοδεύετε για τα επικοινωνιακά σας έντυπα, για φιέστες όπως η φετινή κοπή πίτας που κόστισε 6.000, για χρήση των κινητών σας τηλεφώνων κόστους 10.000 ευρώ ετησίως». 

Πρόκειται για ένα ακόμη κόλαφο προς τις επιλογές και το στυλ διοίκησης του Δημάρχου, μετά την ηχηρή παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Διονυσίας Αντύπα-Κούγκουλου. Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή της κ. Τζεβελεκάκη που ακολουθεί:

13-2-2014
ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού κύριο Παντελή Ξυριδάκη- την Πρόεδρο Κοινότητας Ψυχικού Ειρήνη Κατσαρού – την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Κατερίνα Αλεξοπούλου, με τη παράκληση να διαβαστεί η παρούσα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΠΟ: Ασπασία Τζεβελεκάκη Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού.

Κύριε Δήμαρχε , κυρία πρόεδρε,
Σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» ,καθώς και από μέλος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ότι θα παραμείνω μέλος του κοινοτικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού ως το τέλος της θητείας μου. 
Aποχωρώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή διότι έως τώρα περίμενα υπομονετικά να δω την πραγματοποίηση έστω και ενός απλού στόχου, που σε άλλους δήμους είναι υπ’ αριθ. 1 προτεραιότητα και θεωρείται αυτονόητος. Η φροντίδα για τα σχολεία και τον αθλητισμό για τα παιδιά μας. 
Η ενασχόλησή μου με τα κοινά προέκυψε λόγω της σχέσης μου με τους συλλόγους γονέων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, εφ’ όσον και τα τρία παιδιά μου φοίτησαν, και ακόμη φοιτούν, στα δημόσια σχολεία του Π. Ψυχικού.
Είναι αδιανόητο κ. Δήμαρχε, οι σύλλογοι Γονέων αυτού του πλεονασματικού Δήμου να κάνουν αγωνιώδη προσπάθεια για να προσφέρουν στα παιδιά μας τα αυτονόητα. Πολλές φορές αναγκάζονται να υπερβούν το ρόλο τους και ζητούν από τους γονείς να συνδράμουν με τον οβολό τους στην υλικοτεχνική κάλυψη και βελτίωση των σχολείων.
Ως μέλος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής έζησα τη συνεχή αγωνία της προέδρου, η οποία στο τέλος παραιτήθηκε, αλλά και των υπολοίπων μελών της επιτροπής για το αν θα κατορθώναμε κάθε φορά να καλύψουμε τα έξοδα για το φυσικό αέριο, τις υπόλοιπες λειτουργικές ανάγκες, για τα συνεχή τεχνικά προβλήματα τα οποία προσπαθούσαμε ν’ αντιμετωπίσουμε με «μπαλώματα». Ενδεικτικά αναφέρω το περιστατικό που συνέβη στη δευτεροβάθμια σχ. επιτροπή πριν μερικούς μήνες στο Γυμνάσιο Ψυχικού ,όπου από πτώση παραθύρου κινδύνευσε να τραυματιστεί μαθητής παρ’ ότι η διευθύντρια ζητά εγγράφως επί σειρά ετών την επισκευή τους . 
Δυστυχώς η απάντηση είναι πάντα η ίδια . Ή «δεν έχουμε χρήματα» ή «θα μπει στην επόμενη εργολαβία». Σ’ αυτές τις εργολαβίες τα κονδύλια που διαθέσατε ως εκπρόσωπος πλεονασματικού Δήμου για τα τεχνικά έργα στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που ξοδεύετε από το δημοτικό ταμείο για τα επικοινωνιακά σας έντυπα, για φιέστες όπως η φετινή κοπή πίττας του δήμου που κόστισε 6.000 ευρώ, για χρήση κινητών τηλεφώνων δική σας και των συνεργατών σας κόστους 10.000 ευρώ ετησίως.
Ήμουν όμως παρούσα στο Δημοτικό συμβούλιο κ. Δήμαρχε όταν ισχυρισθήκατε ότι «ο Δήμος δίνει τα περισσότερα χρήματα στα σχολεία πανελλαδικά»!!! 
Αυξήσατε στους δημότες το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων για να ενισχύσετε όπως είπατε τα σχολεία και απ’ αυτά τα έσοδα η πρωτοβάθμια σχ. επιτροπή έλαβε μόνο 18.000 ευρώ Αυτή ήταν και η μόνη επιχορήγηση που λάβαμε επί δύο χρόνια από τον Δήμο για δώδεκα σχολικές μονάδες. Παρ’ ότι τώρα και αφ’ ότου άλλαξε ο πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής δώσατε συγκεντρωμένο αυτό το ποσό, η κατάσταση των σχολείων χειροτερεύει με φθαρμένα ακόμη και τα προστατευτικά στις μπασκέτες.
Το ενδιαφέρον σας για τα σχολεία εξαντλείται σε λόγια και υποσχέσεις όταν ακόμα και η μελέτη στατικής επάρκειας για το Δημοτικό της Φιλοθέης που βρίσκεται πάνω στο ρέμα και η οποία επανειλημμένως συζητήθηκε στις συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής διακόπηκε ανεξήγητα με ευθύνη δική σας και της Τεχνικής σας Υπηρεσίας ενώ γνωρίζετε τους κινδύνους και πόσο επιτακτικά αναγκαία είναι η ολοκλήρωση της.
Οι αθλητικές δραστηριότητες στο Π. Ψυχικό δεν επιδοτούνται. Είμαστε υποχρεωμένοι ενώ έχουμε για παράδειγμα γήπεδα τένις δίπλα στο σπίτι μας να πηγαίνουμε στο Ν. Ψυχικό για να πληρώνουμε λιγότερα χρήματα ίσως γιατί έχετε την πεποίθηση ότι στο Ψυχικό ζουν μόνο πλούσιοι που μπορούν και πρέπει να πληρώνουν.
Τα Καλοκαιρινά camp είναι απαγορευτικά για πολλούς γονείς, λόγω υψηλού κόστους αλλά εσείς μεταφέρετε αυτή τη ευθύνη στους συλλόγους γονέων ισχυριζόμενος ότι δεν μπορείτε να προσφέρετε κάτι πιο οικονομικό, ενώ άλλοι δήμοι τα προσφέρουν εντελώς δωρεάν.
Ως μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού σας υπενθυμίζω τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε τις αποφάσεις του συμβουλίου και εμάς ως αιρετούς αυτά τα τρία χρόνια, κατά παράβαση των προβλεπομένων στο Νόμο (Καλλικράτη)
1. Μελετήσαμε και συντάξαμε κατόπιν αλλεπάλληλων συνεδριάσεων τις προτάσεις για τον ειδικό κανονισμό λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δε λάβατε υπ’ όψιν καμία από τις προτάσεις αυτές αλλά ματαιώσατε απλώς την έγκριση του κανονισμού με αποτέλεσμα ο κόπος μας να πάει χαμένος και τα καταστήματα να λειτουργούν ανεξέλεγκτα όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε υποβαθμισμένη περιοχή.
2. Ζητήσαμε να προωθήσουμε έναν κανονισμό λειτουργίας των αγορών που θα έθετε όρια στον κορεσμό περιοχών με καταστήματα τύπου μπαρ-καφέ κλπ και θα έβαζε όριο στις διαφημίσεις και στην κατάληψη κοινοχρήστων χώρων. Οι προσπάθειές μας ερμηνεύτηκαν ως εχθρικές.
3. Κατά τη συζήτηση για το έργο ανάπλασης της παλιάς αγοράς του Ψυχικού προτείναμε να τεθεί το θέμα σε διαβούλευση να μειωθούν οι πλακοστρώσεις και τα τσιμέντα και να αντικατασταθούν με δενδροφύτευση να εξαιρεθεί η παιδική χαρά την οποία προτείνατε, να πληροφορηθούμε την τελική τιμή κόστους που όπως ειπώθηκε θα ξεπεράσει κατά πολύ τις 180.000 ενώ τονίσαμε ότι η εταιρία ΚΕΚΡΩΨ έπρεπε να επιβαρυνθεί το κόστος αυτής της κατασκευής. Δυστυχώς στο δημοτικό συμβούλιο εισηγηθήκατε το θέμα χωρίς τις προτάσεις μας. Παρά τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους και των τριών δημοτικών κοινοτήτων σε ειδική συνεδρίαση και παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι θα τηρηθούν αυτά που προβλέπει ο νόμος για τις αρμοδιότητες των κοινοτικών συμβουλίων εξακολουθείτε μέχρι σήμερα να μην λαμβάνετε υπ’ όψιν τις προτάσεις και τις αποφάσεις μας, ενώ η μόνιμη αιτιολογία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι δεν φθάνουν ποτέ οι αποφάσεις μας σε αυτήν και γι’ αυτό δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός κε δήμαρχε και το γεγονός ότι δεν μ’ ενδιαφέρει η επανεκλογή μου με βοηθά να λέω τα πράγματα με το όνομά τους αδιαφορώντας για οποιοδήποτε πολιτικό κόστος . Η συνεργασία μαζί σας αυτά τα τρία χρόνια ήταν η συλλογή ψήφων από δικής μου πλευράς και η απαξίωση του έργου μου από δικής σας πλευράς. Δυστυχώς την ίδια αντιμετώπιση επιφυλάξατε και για τα ικανά και με ήθος μέλη της παράταξης τα οποία συστηματικά παραγκωνίσατε κατά την επιλογή των συνεργατών σας.
Εύχομαι και ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο μας.
Άσπα Τζεβελεκάκη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s