ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΟΜΕΣ

Σχολιάστε

Από το ιστολόγιο “Συμπαραστάτης του Δημότη” http://simparastatis.blogspot.gr/
1. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
-Σε κάθε γειτονιά θα ορίζεται πρόσωπο επιφορτισμένο με τον συντονισμό εθελοντικών δράσεων και την ενημέρωση του Δήμου για τα θέματα της γειτονιάς (προβλήματα, διεκδικήσεις αλλά και ιδέες – προτάσεις) ανά τρίμηνο τακτικά, ή εκτάκτως όποτε αυτό χρειάζεται. Το πρόσωπο αυτό θα αναδεικνύεται μέσα από τους κατοίκους και θα αλλάζει, εκτός αν δεν υπάρχει προσφορά για την κατάληψη της αρμοδιότητας από έτερο κάτοικο.
2. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Α. Μια φορά το χρόνο, τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων θα καταλαμβάνουν παιδιά των σχολείων του Δήμου, όπως θα υποδεικνύονται από τις Σχολικές Κοινότητες. Η συνεδρίαση θα οδηγεί σε ψήφισμα, που θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου. Οι ενέργειες που θα αναλάβει ο Δήμος ως προς το περιεχόμενο του Ψηφίσματος Παιδιών θα συζητούνται ως ειδικό θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Β.Μια φορά το χρόνο, τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων θα καταλαμβάνουν έφηβοι των σχολείων του Δήμου, όπως θα υποδεικνύονται από τις Σχολικές Κοινότητες, σε συνεργασία με τα 15μελή και τους Συλλόγους Διδασκόντων. Η συνεδρίαση θα οδηγεί σε ψήφισμα, που θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου. Οι ενέργειες που θα αναλάβει ο Δήμος ως προς το περιεχόμενο του Ψηφίσματος Εφήβων θα συζητούνται ως ειδικό θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γ. Μια φορά το χρόνο, τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων θα καταλαμβάνουν νέοι, κάτοικοι του Δήμου μας, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, όπως θα υποδεικνύονται από τις εθελοντικές συνελεύσεις γειτονιάς. Η συνεδρίαση θα οδηγεί σε ψήφισμα, που θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου. Οι ενέργειες που θα αναλάβει ο Δήμος ως προς το περιεχόμενο του Ψηφίσματος Νέων θα συζητούνται ως ειδικό θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (ποιο έργο διαλέγουν οι δημότες κατόπιν τοπικού δημοψηφίσματος – ψηφοφορίας) –ένα τμήμα του προυπολογισμού να είναι ανοιχτό στην επιλογή των δημοτών
4. ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΙΣΜΑ σε σημαντικά θέματα μέσω sms και διαδικτυακής πύλης κατ’ αρχήν, αλλά και με διεκδίκηση κονδυλίων για τη σχετική υποδομή.
5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ WEB TV, όπου θα αναμεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο τα Δημοτικά Συμβούλια και οι Συνεδριάσεις Επιτροπών.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s