ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχολιάστε

Energoi-4

Την Δευτέρα 1/12/2014 έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του 2015, ένα από τα σημαντικότερα θέματα του Δήμου μας.

Η Δημοτική αρχή παρουσίασε ένα πρόγραμμα, πρόχειρο ,αναξιόπιστο, με πολλές ασάφειες, ελάχιστες επεξηγήσεις και κατατετμημένο έτσι ώστε να διευκολύνονται οι απευθείας αναθέσεις.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αντιτάχθηκαν και καταψήφισαν το πρόγραμμα που παρουσίασε η Δημοτική αρχή και με τις ερωτήσεις τους και τις προτάσεις τους ανέδειξαν τόσο την προχειρότητα όσο και την ασάφεια του προγράμματος που περικλείει μεγάλους κινδύνους για τον δήμο μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-Παρουσιάσθηκαν διάφορες μελέτες, μεταξύ αυτών και μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του έργου, που έχουν σχέση με το κτίριο Βαλιάδη στο Νέο Ψυχικό το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και προορίζεται για Πολιτιστικό-Πνευματικό κέντρο .Δεδομένου ότι αφενός υπάρχουν ήδη μελέτες για το έργο αυτό πληρωμένες από τους δημότες μας και αφετέρου από δηλώσεις του αντιδημάρχου ‘για την εγκατάσταση πνευματικού συστήματος διαλογής και συλλογής απορριμμάτων’!!!, προκύπτει ο κίνδυνος να μεταβληθεί το κτίριο από πολιτιστικό κέντρο σε κέντρο διαλογής σκουπιδιών. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κάλεσαν την Δημοτική αρχή να πάρει θέση τονίζοντας ότι αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα βρουν όλους τους δημότες απέναντι τους.

-Πολλά κονδύλια του προγράμματος παραμένουν ασαφή και αδιευκρίνιστα όπως το ποσό των 400000 ευρώ που θα διατεθεί για πεζοδρομήσεις, χωρίς να μπορεί η Δημοτική αρχή να μας καθορίσει για πια πεζοδρόμια μιλάει και σε ποια Δημοτική κοινότητα.

-Πολλές από τις προτεινόμενες μελέτες, με νομικά προσχήματα, έχουν κατατμηθεί ώστε να γίνονται εύκολα αναθέσεις.

-Τέθηκε το ερώτημα γιατί σοβαρή μελετητική-τεχνική εταιρία αποσύρθηκε από την ‘μελέτη στατικής επάρκειας Δημοτικών κτιρίων Φιλοθέης’ που αφορούν την στατική μελέτη του Δημοτικού καταστήματος της Φιλοθέης ,των κερκίδων του σταδίου Φιλοθέης ,του δημοτικού σχολείου και του παιδικού σταθμού. Δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση για την απόσυρση και ότι η μελέτη εφαρμογής θα γίνει από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Και εδώ προκύπτει ένα ερώτημα για την Δημοτική αρχή. Γιατί δεν ενισχύεται με πρόσθετο προσωπικό η τεχνική υπηρεσία εφόσον μπορεί και αναλαμβάνει μεγάλα έργα

-Προτάθηκαν επίσης παρεμβάσεις στο αθλητικό κέντρο του Νέου Ψυχικού μεταξύ των οποίων στέγαστρο αξίας 75000 ευρώ με την κατασκευή του να στοιχίζει 10000 ευρώ. Αλήθεια τι γίνεται με την αξιοποίηση του οικ. τετραγώνου 150 έναντι του Σκλαβενίτη που προοριζόταν για χώρους άθλησης

Ο κατάλογος της προχειρότητας και της εσκεμμένης ασάφειας είναι μεγάλος και περιλαμβάνει μέχρι και αυθαίρετο πατάρι στο παλαιό Δημαρχείο του Ν.Ψυχικού, του οποίου έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του με τα πολλά χωρίσματα που έχουν τοποθετηθεί.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ χωρίς να κάνουν μια στείρα αντιπολίτευση πάντα θα βρίσκονται απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις και πρακτικές, συμβάλλοντας με τις προτάσεις τους και τις παρεμβολές τους για ένα καλύτερο δήμο. Γι αυτό τον λόγο αντιτάχθηκαν έντονα στην προτεινόμενη ‘εθελοντική δουλειά’ που ζητάει η Δημοτική αρχή από τους φοιτητές .Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας ειδικά στους νέους μας που καταφεύγουν στο εξωτερικό, να τους ζητείτε να δουλέψουν χωρίς μισθό με το επιχείρημα ότι θα εγγράψουν την εργασία τους στο βιογραφικό τους!!!. Και δεν εννοούμε κάποια διπλωματική εργασία που συμπίπτει με μια μελέτη του Δήμου μας, αλλά για την αντικατάσταση των ‘στάζ’ με τζάμπα εργασία!!! Η πρόσληψη νέων ανθρώπων στην τεχνική υπηρεσία θα ήταν μια λύση αν συνυπολογίσει κάποιος και τα χρήματα που δίνονται για κατ εξακολούθηση μελέτες με ανάθεση. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εκμεταλλευόμενοι τα πλεονάσματα του Δήμου, αποτελεί καθήκον της Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική αρχή, αδιάλλακτη και αλαζονική, απορρίπτει δημιουργικές προτάσεις και αποκλείει ικανούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να προσφέρουν από τις επιτροπές του Δήμου.

Δείγμα της αδιαλλαξίας της αποτελεί και η άρνηση της να δεχθεί πρόταση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, πλαισιωμένης και από δημοτικούς υπαλλήλους που θα διενεργήσει έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο, τόσο στην δευτεροβάθμια επιτροπή παιδείας που έγινε η υπεξαίρεση, όσο και σε όλα τα νομικά πρόσωπα και επιτροπές που ανήκουν στον Δήμο μας. Με την ίδια επιτροπή να ελέγξει και που και με ποιον τρόπο διατέθηκαν τα χρήματα των δημοτών που δόθηκαν σε διάφορα σωματεία και ενώσεις που εδρεύουν στο Δήμο μας.

Μετά από το περιστατικό της υπεξαίρεσης ουδείς έχει το δικαίωμα να υποκρίνεται ότι όλα θα πάνε καλά και δεν χρειάζονται άλλοι έλεγχοι. Η μη τήρηση των αρχών της διαφάνειας τελούνται και δια παραλείψεως

Εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν θα παραλείψουμε ποτέ να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του Δήμου μας και με τις προτάσεις μας να συμβάλουμε στην επίλυση τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s