ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχολιάστε

Energoi-2Την Τετάρτη 17/12/2014 έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας.

Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε η Δημοτική αρχή, ήταν η συνέχεια της λογικής του Τεχνικού Προγράμματος και των τελών καθαριότητος και φωτισμού που καταψήφισαν οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Οι ΕΝΕΡΓOI ΠΟΛΙΤEΣ καταψήφισαν τον προϋπολογισμό που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση μιας πολιτικής που τα ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες μας είναι ελάχιστα, ειδικά για αυτούς που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση.

Μεταξύ των άλλων δεν περιέχει τις προτάσεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για σύσταση Νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας και την σύνδεση κυκλικού συγκοινωνιακού δρομολογίου που να συνδέει τα τρία προάστια μας.

Η ασάφεια και η προχειρότητα που χαρακτηρίζει το Τεχνικό πρόγραμμα, παρουσιάζεται και στον προϋπολογισμό, με κατατμήσεις κονδυλίων για άμεσες αναθέσεις και μεγάλα ποσά να διατίθενται χωρίς τις απαραίτητες διευκρινήσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διάθεση 400000 ευρώ για τα πεζοδρόμια χωρίς να γνωρίζουμε που και ποια είναι.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ επανέλαβαν την πρότασή τους για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής πλαισιωμένης και από δημοτικούς υπαλλήλους για τον έλεγχο των νομικών προσώπων και των επιτροπών στο Δήμο μας, όπως και στα σωματεία και τις ενώσεις που δίνονται χρήματα των δημοτών μας, έτσι ώστε να τηρούνται οι αρχές της διαφάνειας που απαιτούν οι δημότες μας και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα υπεξαίρεσης στον Δήμο μας.

Η Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποστροφή τους στην λέξη “έλεγχος”, αγνοώντας την πρόταση αυτή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s