ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 24-4-2015

Σχολιάστε

Energoi-2

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Οι Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού, πάντα υπερασπίζαμε την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ήμασταν απέναντι στην μεγάλη περικοπή της χρηματοδότησης και του προσωπικού, που της έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

Θα εξακολουθήσουμε με συνέπεια να το κάνουμε και να δίνουμε τον αγώνα μας για τον σκοπό αυτό.

Για να το πετύχουμε, πρέπει σαν πρώτο βήμα, να ολοκληρώσουμε την μάχη που δίνουμε σαν χώρα, ώστε να βγούμε από την κρίση που μας οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με την κοινωνία όρθια, χωρίς νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες απολύσεις, επιτυγχάνοντας σύντομα ένα έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές μας.

Η απόφαση για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν είναι η πλέον ευχάριστη απόφαση, αλλά σκοπεύει με ένα προσωρινό χειρισμό, να διευκολύνει την βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα, ώστε να ξεφύγει η χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει σκόπιμα οι δανειστές μας. Κατά τρόπο μάλιστα που το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο για τους ΟΤΑ και η ασφάλεια μεγαλύτερη, με την τοποθέτηση των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα ανά δεκαπενθήμερο, σε πρώτη ζήτηση, καμία πραγματική και άμεση ανάγκη των Δήμων μας δεν πάει πίσω.

Η απόφαση για την μεταφορά δεν πρέπει με κανένα τρόπο να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για να σταματήσει το έργο που παράγουν οι Δήμοι μας.

Οι Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού, θα υποστηρίξουμε, όπως πάντα κάνουμε, την διάθεση οποιουδήποτε ποσού πρόκειται να διατεθεί με σύνεση και χωρίς σπατάλες και έχει ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες μας, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην άπλετη διαφάνεια κάθε ενέργειας. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας, και θα το κάνει για μια ακόμη φορά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΝΑΝΤΙΑ ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗ

ΧΑΡΙΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s