ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ INFO-ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Σχολιάστε

Energoi-3wpid-nadia_soubasaki.jpg

Η κρίση της οικονομίας που βιώνουμε εδώ και μερικά χρόνια, έχει οδηγήσει στο αποτέλεσμα να οξύνονται διαρκώς τα προβλήματα στους τομείς της σίτισης, της στέγασης, της ιατρικής περίθαλψης, της εργασίας, της παιδείας και του πολιτισμού των πολιτών μας.
Στην περιοχή μας αρκετά από αυτά τα προβλήματα δεν έχουν την ένταση που έχουν σε άλλους δήμους, αλλά τα σημάδια της κρίσης έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στον Δήμο μας.
Το ερώτημα που τίθεται είναι, πως μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να παρέχει πρακτική υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη, προβάλλοντας παράλληλα και ένα άλλο μοντέλο ζωής και συνύπαρξης. Αυτό της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας , την ενεργή συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις που τον αφορούν και την σωστή κατανομή των πόρων προς όφελος των πιο αδύνατων στρωμάτων της τοπικής μας κοινωνίας και των νέων μας.
Πιο συγκεκριμένα.
Ο Δήμος μας
-Αντί να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε θέματα κοινωνικών υποδομών κατανέμοντας δίκαια τους πόρους ενός πλεονάσματος , αναλώνεται σε έργα βιτρίνας, εκδηλώσεις και έντυπα με σκοπό την προβολή του Δημάρχου , χρηματοδοτώντας συλλόγους και οργανισμούς για την συντήρηση των πελατειακών του σχέσεων.
-Αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες και να βοηθήσει τους ανέργους επιστήμονες νέους που φεύγουν στο εξωτερικό , με την ανάθεση διαφόρων μελετών που επεξεργάζεται ο Δήμος ,αρνείται να εφαρμόσει την δωρεάν συμμετοχή των νέων κάτω των 30 ετών στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου μας.
-Αντί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη όλο και μεγαλύτερης διαφάνειας με εμβάθυνση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των δημοτών μας, «φροντίζει» πάντα στον ετήσιο απολογισμό του, την απουσία των δημοτών μας και τον περιορισμό της φωνής της αντιπολίτευσης.
-Τέλος αντί να ενισχύει το πράσινο, στο όνομα της εξοικονόμησης ενέργειας , φυτεύει δάσος από στύλους στην πλατεία του Αγ Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό για να την φωτίσει, εις βάρος της αισθητικής και του πρασίνου.
Νάντια Σουμπασάκη
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού Φιλοθέης Ψυχικού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s