ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ TOY 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχολιάστε

energoi-110x110.jpg

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου η Δημοτική μας αρχή, ένα από τα σημαντικότερα θέματα του Δήμου μας που είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού , το έθεσε προς συζήτηση και ψήφιση στη τρίτη και τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από αυτές που έθεσε την ίδια μέρα!!!, με σοβαρά θέματα η κάθε μία από αυτές !!! Σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης και σε υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ο προϋπολογισμός του 2016 πέρασε σαν «κλέφτης» , με προχειρότητα και αυταρχικότητα από την Δημοτική μας αρχή ,ουσιαστικά χωρίς συζήτηση ,με συνοπτικές διαδικασίες, σαν «κερασάκι» στην αντιδημοκρατική της συμπεριφορά που μας «σερβίρει» συνεχώς.
Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε η Δημοτική αρχή, ήταν για μια ακόμη φορά ένας προϋπολογισμός που τάζει πολλά για να γίνουν λίγα, ένας προϋπολογισμός που θα «ευημερούν» οι αριθμοί (το γνωστό “πλεόνασμα”) και όχι οι δημότες μας. Ένας προϋπολογισμός χωρίς όραμα, «φουσκωμένος σαν παγώνι».
Οι ΕΝΕΡΓOI ΠΟΛΙΤEΣ καταψήφισαν τον προϋπολογισμό , που ενσωμάτωνε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού που είχαν ήδη καταψηφίσει και δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η υλοποίηση μιας πολιτικής που τα ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες μας είναι ελάχιστα, ειδικά για τις πιο ευπαθείς ομάδες , τους νέους μας καθώς και τα μικρά μαγαζιά του Δήμου μας. Δεν περιέχει δε καμία από τις προτάσεις των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που θα αναβάθμιζαν την ζωή των δημοτών μας, μεταξύ των οποίων είναι:
– Nα αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται τα μικρά μαγαζιά, με την θέσπιση τριών ζωνών είσπραξης των τελών (έναντι δύο), έτσι ώστε να μην πληρώνουν τέλη με την ίδια τιμή μονάδος ,ανεξαρτήτου ζώνης όλα τα καταστήματα, είτε είναι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς είτε κατάστημα σε κεντρική οδό του Δήμου είτε στον Φάρο .
– Τη σύσταση Νομικής υπηρεσίας του Δήμου μας ,έτσι ώστε να σταματήσουν να κατασπαταλώνται χιλιάδες ευρώ για πελατειακές σχέσεις.
-Τη σύσταση Δημοτικής συγκοινωνίας που θα ανακουφίσει τους δημότες μας.
– Την δωρεάν άθληση των νέων κάτω των 30 ετών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας .
-Την ουσιαστική λύση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρουσιάζεται στο Νέο Ψυχικό στην περιοχή του Φάρου και που συνέχεια επεκτείνεται, με κυκλοφοριακή συνολική μελέτη που θα υλοποιηθεί και θα ανακουφίσει τους δημότες μας .Η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το πρόβλημα με πρόχειρες και αποσπασματικές μελέτες που δεν δίνουν ουσιαστική λύση τόσο στο κυκλοφοριακό πρόβλημα όσο και στην στάθμευση.
Για μια ακόμη φορά η ασάφεια και η προχειρότητα που χαρακτηρίζουν τα Τεχνικά προγράμματα, παρουσιάζονται και στον προϋπολογισμό του 2016, με κατατμήσεις κονδυλίων για άμεσες αναθέσεις και πλήθος μελετών από τις οποίες μικρό μέρος υλοποιείται σε έργο για την ανακούφιση των πολιτών. Παράδειγμα αποτελεί η υλοποίηση του περσινού προϋπολογισμού που ούτε τα μισά των εξαγγελιών δεν έγιναν πράξη. Οι αριθμοί το καταμαρτυρούν, αν δούμε τι μας έταζε η Δημοτική μας αρχή ,τι έκανε από αυτά και την φανερή απουσία πλήθους ενεργειών που δεν έκανε, αλλά με «καμάρι» όπως και τώρα προϋπολόγιζε.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ πιστοί στις αρχές τους, θα συνεχίσουν με τις προτάσεις τους ,που πάντα κάνουν και δεν γίνονται ποτέ αποδεκτές ,να συμβάλλουν θετικά στα δρώμενα του Δήμου μας , να είναι απέναντι στις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές της Δημοτικής αρχής και να ασκούν τον απαραίτητο έλεγχο που τόσο αποστρέφεται η αρχή του Δήμου μας. Επίσης θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάστασης των σκουπιδιών στο Νέο Ψυχικό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s