ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – Να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το Νέο Ψυχικό

Σχολιάστε

energoi-110x110.jpg
Στην συμβολή των οδών Παρίτση και 28ης Οκτωβρίου στο Νέο Ψυχικό εγκαταστάθηκαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας που απειλούν την υγεία των κατοίκων του Νέου Ψυχικού και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στο προάστιο.

Επισημαίνουμε ότι η θέση εγκατάστασης βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή , όπου σε μικρή ακτίνα βρίσκεται το 1ο Δημοτικό σχολείο, το 2ο Δημοτικό σχολείο ,οι Ουρσουλίνες, ο Παιδικός Σταθμός της Ευρώτα, το Δημοτικό Ωδείο, η πλατεία του Αγίου Γεωργίου με την παιδική χαρά, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, και η παιδική χαρά Παρίτση-Καλαβρύτων.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτή η εγκατάσταση από τους κατοίκους της περιοχής ,ενεργοποιήθηκαν και με την Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Νάντια Σουμπασάκη, έφεραν το θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου όπου και είχαν ειδοποιηθεί και οι κάτοικοι να παρευρίσκονται και να το θέσουν. Έτσι και έγινε. Ο Δήμαρχος κος Ξυριδάκης απουσίαζε από την συνεδρίαση ,όμως η Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι θα το «δουν». Την άλλη ημέρα 30 Δεκεμβρίου κάτοικοι επισκέφθηκαν τον δήμαρχο και του έθεσαν το πρόβλημα. Δεν ανέλαβε ο ίδιος κάτι συγκεκριμένο. Από τότε καμιά ουσιαστική και έμπρακτη ενέργεια δεν έχει γίνει από την Δημοτική Αρχή.
Οι κάτοικοι της περιοχής δεν κάθισαν όμως με «σταυρωμένα» χέρια αλλά κινητοποιήθηκαν με συγκεντρώσεις στον χώρο της κεραίας όπου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή κατοίκων, αναζητώντας παράλληλα όλες τις λύσεις που θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση των κεραιών. Επίσης διατύπωσαν κείμενο το οποίο παρέδωσαν στην Δημοτική Αρχή σήμερα 15 Ιανουαρίου, με το οποίο ζητάνε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλως το θέμα να συζητηθεί σαν θέμα ημερήσιας διάταξης στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του μηνός Ιανουαρίου, ώστε να τοποθετηθεί η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου έμπρακτα σαν αρωγοί στον αγώνα για την απομάκρυνση των κεραιών. Επίσης το κείμενο που ακολουθείται με εκατοντάδες υπογραφές των κατοίκων θα κοινοποιηθεί στις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου σε συλλόγους και τοπικούς φορείς, στην Περιφέρεια και σε άλλους αρμόδιους φορείς.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού υποστηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων για την απομάκρυνση των κεραιών ,συμμετέχοντες ενεργά στις κινητοποιήσεις και συμφωνούν με την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να συζητηθεί το θέμα και η Δημοτική Αρχή να σταθεί έμπρακτα αρωγός στον αγώνα των κατοίκων του Νέου Ψυχικού για την απομάκρυνση των κεραιών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s