ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Σχολιάστε

energoi-110x110.jpg

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τον ορισμό των παγωμένων από το 2007 και εξαιρετικά υψηλών αντικειμενικών αξιών ακινήτων, εφαρμόζει την σχετική απόφαση του ΣτΕ , με αναδρομική ισχύ από τις 21.5.2015.Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα μικρό έστω θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών προς τις εμπορικές αξίες. Ένα βήμα που αρνήθηκαν να κάνουν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων πέντε χρόνων παρά την σχετική απόφαση του ΣτΕ . Με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχουμε καμία αύξηση αλλά αντιθέτως έχουμε μείωση των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών από 5-20%.
Θεωρούμε ωστόσο και οφείλουμε να το επισημάνουμε δημόσια, ότι ιδιαίτερα για ορισμένα τμήματα του Ψυχικού και της Φιλοθέης , οι νέες αντικειμενικές αξίες που έχουν ορισθεί παραμένουν στάσιμες χωρίς καμία μείωση και πολύ υψηλές σε σχέση με τις τιμές που επικρατούν στην αγορά και πρέπει να επανεξετασθούν και μειωθούν. Είναι άδικο και οδυνηρό για τους δημότες μας και ιδιαίτερα για αυτούς που είναι νέοι και άνεργοι και έτυχε να κληρονομήσουν ένα σπίτι από τους γονείς τους σε ένα ακριβό προάστιο, να κινδυνεύουν να το χάσουν. Είναι άδικο για τον συνταξιούχο που με μειωμένη σύνταξη 40% που του επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο ΕΝΦΙΑ. Είναι άδικο για τον μικρό επαγγελματία που έκλεισε η συρρίκνωσε την δουλειά του, να τα βγάλει πέρα αν δεν βγάλει στο «σφυρί» το σπίτι του.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή είναι μεταβατική και πολύ σύντομα θα υπάρξει νέος καθορισμός των αντικειμενικών αξιών που να εναρμονίζονται με τις τιμές της αγοράς, που ειδικά για τον Δήμο μας είναι πολύ υψηλές.
Οι Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού υποστηρίζουν και ζητούν την επανεξέταση και μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλο τον Δήμο μας , δίπλα και μαζί με τους πολίτες του Δήμου μας. Η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με αυτές της αγοράς έστω και σταδιακά, είναι η δίκαια λύση όχι μόνο για το Δήμο μας και τους πολίτες του ,αλλά και για τους πολίτες όλης της χώρας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s