ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Σχολιάστε

Πραγματοποιήθηκε χθες 8 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με το πιο βασικό χαρακτηριστικό της , την διχαστική , καθαρά κομματική ,γεμάτη εμπάθεια και μίσος προς οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη ,ομιλία του Δημάρχου κ.Ξυριδάκη. Στο τέλος της όλης διαδικασίας της δοξασίας του Δημάρχου, κατόρθωσαν και μίλησαν και οι ,απαξιωμένοι και ξεχασμένοι από την Δημοτική Αρχή , επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων. Παραθέτουμε την ομιλία της Νάντιας Σουμπασάκη ,Δημοτικής Συμβούλου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού .

Η ΟΜΙΛΙΑ

Αγαπητοί δημότες, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στο Δήμο μας, εκπρόσωποι Σωματείων και συλλόγων, Άγιοι πατέρες της εκκλησίας, κύριε Δήμαρχε.
Θα ήθελα λαμβάνοντας μέρος στην ετήσια γιορτή αυτή του Δήμου μας και χωρίς να σας κουράσω με περιττά λόγια, να εκφραστώ με κάποιες προτάσεις για τη νέα μας χρονιά ,που εκτός από ευχές θέτουν στόχους και επιδιώξεις για το Νέο έτος ,εκφράζοντας την Δημοτική Παράταξη των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού που εκπροσωπώ.
-Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω με τίποτα άλλο εκτός από το να ευχηθώ Υγεία για όλους .Πάνω από όλα υγεία. Να είμαστε πάντα γεροί , πάντα να ανταμώνουμε, να συζητάμε δημιουργικά, να ανταλλάσσουμε θέσεις και ιδέες , αλλά ακόμη και αν δεν συμφωνούμε, ένας να είναι ο στόχος μας. Να συμβάλουμε να λειτουργεί ο Δήμος μας με τον πιο αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο. Με ελπίδα και αισιοδοξία να συνεχίσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες για την συνεχή βελτίωση της χώρας μας και της πόλης μας. Το 2016 να είναι η ουσιαστική καμπή για την ανάκαμψη της πατρίδας μας.
– Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλλον, την αμιγή κατοικία στο Νέο Ψυχικό και την αποκλειστική κατοικία σε Φιλοθέη και Ψυχικό. Να τονώσουμε και να επαυξήσουμε τις κοινωνικές πολιτικές και να ενισχύσουμε τα Αθλητικά προγράμματα και την πολιτιστική δημιουργία του Δήμου μας. Να έχουμε συνεχώς σαν στόχο, την μείωση της μεγάλης φορολόγησης των δημοτών μας, που μέσω Ε.Ν.Φ.Ι.Α και υψηλών αντικειμενικών αξιών , τους έχει επιβληθεί.

– Να υποστηρίξουμε και να ζητήσουμε την επανεξέταση και μείωση των αντικειμενικών αξιών για το Ψυχικό και τη Φιλοθέη. Η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με αυτές της αγοράς έστω και σταδιακά ,είναι η δίκαια λύση όχι μόνο για το Δήμο μας και τους πολίτες του, αλλά και για τους πολίτες όλης της χώρας. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αποτελεί ένα μικρό έστω θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών προς τις εμπορικές αξίες. Ένα βήμα που πέντε χρόνια τώρα δεν είχε γίνει, παρά την σχετική απόφαση του ΣτΕ. Βήμα που παρά τις μειώσεις που προβλέπει για το Νέο Ψυχικό , δεν δίνει λύσεις για ορισμένα τμήματα του Ψυχικού και της Φιλοθέης ,όπου οι νέες αντικειμενικές αξίες που έχουν ορισθεί παραμένουν στάσιμες χωρίς καμία μείωση και πολύ υψηλές σε σχέση με τις τιμές που επικρατούν στην αγορά και πρέπει να επανεξετασθούν και μειωθούν.
– Να διαφυλάξουμε και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στο Νέο Ψυχικό δίπλα και μαζί με τους κατοίκους του, που πότε με την απειλή της συμπίεσης και συγκέντρωσης σκουπιδιών στην περιοχή, άλλοτε με την περιβαλλοντική ρύπανση που αποτελούν οι κακόγουστοι πολυπληθείς στύλοι φωτισμού της πλατείας του Αγίου Γεωργίου, την ολοένα και μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρεση και πολύ πρόσφατα με την εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αγωνίζονται για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους και την διασφάλιση της υγείας τους.
5)Τέλος να μοιραστούμε όλοι μαζί ένα όραμα. Την δημιουργία ενός Δήμου, υπόδειγμα σε ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής μέριμνας. Το χρωστάμε σε όλους εσάς τους παρευρισκομένους ,τους δημότες μας και την νέα γενιά της πόλης μας.
Εμείς οι Ενεργοί Πολίτες θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση . Για ένα Δήμο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό που να σέβεται τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα των κατοίκων του.
Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία , δημιουργία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Σας ευχαριστώ.ScreenHunter_85 Feb. 09 13.53.jpg

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s