ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Σχολιάστε

ep.jpgΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, συζητήθηκε, προ  ημερησίας διάταξης και μετά από αίτηση των εργαζομένων, η απαράδεκτη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Καρυώτη , που αποκάλεσε τους εργαζομένους στον Δήμο «επαγγελματίες κοπρόσκυλους», γιατί έκαναν το «έγκλημα» να κάνουν στάση εργασίας.

ΖΗΤΑΜΕ, αναφέρουν στην καταγγελία τους  οι εργαζόμενοι ,«από την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να δηλώσουν εμπράκτως ότι δεν θα ανεχτούν πλέον παρόμοιες συμπεριφορές και να αποφασίσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αν θα κρατήσουν το επίπεδο συνεργασίας (Δήμου- Εργαζομένων) ή ακόμα και αντιπαράθεσης (εάν υπάρχει) σε αξιοπρεπή και δημοκρατικά πλαίσια».

Στην συζήτηση που ακολούθησε, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κύριος Ξυριδάκης , όχι μόνο δεν δήλωσαν εμπράκτως ότι δεν θα ανεχθούν πλέον παρόμοιες συμπεριφορές, αλλά προσπάθησαν απεγνωσμένα να μην γίνει η συζήτηση με το πρόσχημα ότι αυτά ειπώθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ο καθένας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα και να λέει ότι θέλει. Με αυτό το επιχείρημα ο Δήμαρχος κάλυψε τον Αντιδήμαρχο του.

Η τακτική του λέγε-λέγε κάτι θα μείνει ,που ακολουθεί ο Αντιδήμαρχος όπου και αν εκφράζεται αυτή, είναι γνωστή προπαγανδιστική «συνταγή» που ακολουθούν οι έχοντες ολοκληρωτικές απόψεις .Η επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού Νάντια Σουμπασάκη, στην συζήτηση που τελικά έγινε, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου καταδικάζοντας τις απόψεις που θέλουν να χαρακτηρίσουν τους εργαζόμενους και τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά τους όργανα κοπρόσκυλα, πόσο μάλλον από ένα δημόσιο πρόσωπο του Δήμου μας, ο οποίος έχει φθάσει να  απειλεί  ακόμη και με ξυλοδαρμούς τους παραβάτες που κολλούν αυτοκόλλητα στα σήματα της τροχαίας. Οποιαδήποτε απόφαση που παίρνουμε εμείς σαν Δημοτικό Συμβούλιο καλούνται να την υλοποιήσουν οι εργαζόμενοι επεσήμανε και για αυτό απαιτείται ο σεβασμός μας προς αυτούς. Κάλεσε  δε τον Δήμαρχο να πάρει σαφή θέση.

Εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός ότι δεν ειπώθηκε ούτε ένα συγνώμη από τον Αντιδήμαρχο, όπως του ζητήθηκε από όλη την αντιπολίτευση, ούτε προκαλεί εντύπωση και η «παραχώρηση» που έκανε να αλλάξει την λέξη κοπρόσκυλοι με την λέξη κηφήνες. Εντύπωση  προκαλεί η προστασία του από την Δημοτική Αρχή και την ηγεσία της, τον Δήμαρχο κύριο Παντελή Ξυριδάκη, ο οποίος κάνει ότι μπορεί για να καλύψει την ολοένα και επιδεινούμενη φασιστική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου του, υιοθετώντας και ο ίδιος αλαζονικές συμπεριφορές.

Η Δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας υποστηρίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα τους. Αντί για επίλογο παραθέτουμε την παράγραφο 4 της καταγγελίας των εργαζομένων που διάβασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  1. «Επαγγελματίες κοπρόσκυλοι που επί δεκαετίες τώρα διαλύουν την χώρα»
    Αναφέρεται (ο κύριος Καρυώτης) στα συνδικαλιστικά όργανα δηλ. τους εκλεγμένους με δημοκρατικές διαδικασίες από Έλληνες πολίτες – δημόσιους υπαλλήλους ενώ και ό ίδιος είναι εκλεγμένος με τις ίδιες διαδικασίες από Έλληνες πολίτες – τους δημότες. Δυστυχώς το σχόλιό του αυτό κινείται στις παρυφές ισοπέδωσης των προσώπων, της κακής ανατροφής, της ανάλυσης καφενείου και κάτω, του μηδενισμού και του ολοκληρωτισμού, αποτελούν δε χαρακτηριστικά φασιστικής συμπεριφοράς. Επιπλέον το σχόλιο μοιάζει να προσπαθεί να κρύψει έναν ελέφαντα (διάλυση της χώρας ) πίσω από μια οδοντογλυφίδα. Φαίνεται ότι ξεχνά ποιοι κυβέρνησαν τον τόπο από καταβολής του ελληνικού κράτους».

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s