ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΝΤΙΑΣ ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟ-ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Σχολιάστε

energoi-110x110.jpgclip_image002.jpg

Δεν πρόλαβε το 2016 να μπει στη ζωή των κατοίκων του Δήμου μας και δύο μεγάλα θέματα απασχόλησαν και  εξακολουθούν να απασχολούν τους δημότες μας.

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Νέο Ψυχικό

Η ανάγκη των εταιριών να πετύχουν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορά δεδομένων (ήχου, εικόνας, βίντεο, ίντερνετ) από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων,  αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των κεραιών, πολλές από τις οποίες λειτουργούν παράνομα και που οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν προκαλούν σημαντικές βλάβες στην υγεία των πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος  όπου κάπνισμα, διοξίνες, αμίαντος κλπ είχαν υποτιμηθεί όσο αφορά την υγεία των πολιτών και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις για τον περιορισμό και την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ιδιαίτερα από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Στο Νέο Ψυχικό, στην συμβολή των οδών Παρίτση και 28ης Οκτωβρίου, εγκαταστάθηκαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας που απειλούν την υγεία των κατοίκων του και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Επισημαίνω ότι η θέση εγκατάστασης βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή , όπου σε μικρή ακτίνα βρίσκονται Δημοτικά σχολεία, παιδικός σταθμός, παιδικές χαρές ,  η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και οι Ουρσουλίνες.  Στις 29 Δεκεμβρίου έβαλα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου παρουσία κατοίκων του Νέου Ψυχικού και πίεσα προς την κατεύθυνση να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Δήμος. Η Δημοτική Αρχή δεν έλαβε καμία δέσμευση ούτε τότε ,ούτε και τις επόμενες μέρες. Έπρεπε να γίνουν κινητοποιήσεις στον χώρο των κεραιών με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, να μαζευτούν εκατοντάδες υπογραφές ,να προσληφθεί δικηγόρος και να δραστηριοποιηθεί και ο ΜΕΟ, για να αναγκασθεί ο Δήμαρχος να κάνει το αυτονόητο.

Εγώ προσωπικά  και η Δημοτική Παράταξη  των Ενεργών Πολιτών που εκπροσωπώ, με την ενεργό συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν, συνέβαλλαν καθοριστικά στην ενεργοποίηση της Δημοτικής Αρχής. Πιστεύω ότι  καθήκον του Δήμου μας είναι να σταθεί έμπρακτα αρωγός στον αγώνα των κατοίκων για την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων κεραιών και των εν δυνάμει έτοιμων προς εγκατάσταση, αναλαμβάνοντας οποιοδήποτε έξοδο θα γίνει προς τον σκοπό αυτό.

 

Αντικειμενικές αξίες

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τον ορισμό των παγωμένων από το 2007 και εξαιρετικά υψηλών αντικειμενικών αξιών ακινήτων ,εφαρμόζει την σχετική απόφαση του ΣτΕ, με αναδρομική ισχύ από τις 21.5.2015, με μειώσεις των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών από 5-20%.Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα μικρό  έστω θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών προς τις εμπορικές αξίες. Ένα βήμα που αρνήθηκαν να κάνουν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων πέντε χρόνων παρά την σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Ωστόσο οφείλω να επισημάνω ,ότι  παρά την μείωση των αντικειμενικών αξιών 20% που έγινε στο Νέο Ψυχικό, για ορισμένα τμήματα του Ψυχικού και της Φιλοθέης, οι νέες αντικειμενικές αξίες που έχουν ορισθεί παραμένουν στάσιμες χωρίς καμία μείωση και πολύ υψηλές σε σχέση με τις τιμές που επικρατούν στην αγορά και πρέπει να επανεξετασθούν και μειωθούν. Είναι άδικο και οδυνηρό για τους δημότες μας και ιδιαίτερα για αυτούς που είναι νέοι και άνεργοι και έτυχε να κληρονομήσουν ένα σπίτι από τους γονείς τους να κινδυνεύουν να το χάσουν .Είναι άδικο για τον συνταξιούχο που με μειωμένη σύνταξη 40% που του επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο ΕΝΦΙΑ. Είναι άδικο για τον μικρό επαγγελματία που έκλεισε η συρρίκνωσε την δουλειά του, να τα βγάλει πέρα αν δεν βγάλει στο «σφυρί» το σπίτι του.

Η Δημοτική Παράταξη, Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού υποστηρίζουμε  και ζητάμε την επανεξέταση και μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλο τον Δήμο μας. Η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών με αυτές της αγοράς έστω και σταδιακά, είναι η δίκαια λύση όχι μόνο για το Δήμο μας και τους πολίτες του, αλλά και για τους πολίτες όλης της χώρας.

 

Νάντια Σουμπασάκη

Δημοτική Σύμβουλος

Επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού Φιλοθέης Ψυχικού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s