ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΝΤΙΑΣ ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟ- ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Σχολιάστε

clip_image002.jpgenergoi-110x110.jpg

Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό τοπικής δημοκρατίας και συμμετοχής, με ρόλο στους τομείς της τοπικής ανάπτυξης, της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας του περιβάλλοντος.  O επανασχεδιασμός του θεσμικού πλαισίου της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και η εγκαθίδρυση μιας νέας αρχιτεκτονικής που θα προσδιορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες κάθε επιπέδου, καθώς και τη δίκαιη κατανομή των δημόσιων πόρων είναι απαραίτητη.  Η ενίσχυση των συλλογικών οργάνων έναντι των μονοπρόσωπων και η πραγματική ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις είναι επιβεβλημένη. Το υπό συζήτηση νέο θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του όλα αυτά τα δεδομένα όπως επίσης και τον σωστό γεωγραφικό διαχωρισμό των περιοχών, έτσι ώστε οι περιοχές που αποτελούν ενιαίο Δήμο να αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα.

Στον Δήμο μας τα προβλήματα δεν είναι κοινά στις τρείς κοινότητες και το Νέο Ψυχικό αντιμετωπίζεται σαν το Δημόσιο τασάκι του ενιαίου Δήμου, όπου λόγω διαφορετικών χρήσεων γης, είναι συγκεντρωμένα όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση τους τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του. Αν αναλογισθούμε και την μονοπρόσωπη διακυβέρνηση που εξασκείται από την Δημοτική Αρχή και την υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται διαρκώς. Ο πολίτης αντί να ενθαρρύνεται να συμμετέχει ενεργά, ολοένα και περισσότερο μπαίνει στο περιθώριο και ούτε τα τοπικά συμβούλια δεν εισακούγονται. Οδηγούμαστε σε μία κατάσταση, το Νέο Ψυχικό να οδηγείται σε περαιτέρω υποβάθμιση και παράλληλα ο Δήμαρχος να εισπράττει από αυτό ,να αξιοποιεί αυτές τις εισπράξεις για τον ενιαίο Δήμο και να διαλαλεί ότι δεν παράγει ελλείμματα.

 

Οι στόχοι της τοπικής ανάπτυξης, της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας του περιβάλλοντος απέχουν πολύ από το να εφαρμόζονται στον ενιαίο Δήμο μας. Η λεωφόρος Κηφισίας χωρίζει δυστυχώς δύο διαφορετικούς κόσμους με διαφορετικά προβλήματα, που τα επιτείνει η Δημοτική Αρχή  και  αναζητούν λύση. Καλό Φθινόπωρο να έχουμε.

 

 

Νάντια Σουμπασάκη

Δημοτική Σύμβουλος

Επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού -Φιλοθέης –Ψυχικού.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s