ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΝΤΙΑΣ ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟ-ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017.

Σχολιάστε

clip_image002.jpgenergoi-110x110.jpg

Αγαπητοί συνδημότες, μια καινούργια χρονιά μας ήλθε και εύχομαι να είναι καλύτερη και να φέρει ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη όλων μας. Μαζί με τις ευχές μου θα ήθελα να εκφράσω και την αισιοδοξία μου, ότι αυτή η χρονιά με τις προσπάθειες όλων μας, θα εξελιχθεί σε μια χρονιά δημιουργική και αποτελεσματική για τους πολίτες αυτής της χώρας.

Όλοι ζούμε σε ένα δήμο που τα προβλήματα δεν είναι τόσο οξυμένα όσο σε άλλες περιοχές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν λιγότερα αν η Δημοτική μας Αρχή έβαζε σαν πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και όχι την ευημερία των αριθμών.

Αυτό εκφράστηκε σε δύο από τα σημαντικότερα θέματα του Δήμου μας ,το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, που η Δημοτική μας Αρχή τα έθεσε προς ψήφιση στα γρήγορα και μάνι μάνι, σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την τελευταία στιγμή μες στις γιορτές, με ανεπαρκή και της τελευταίας στιγμής ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, για να ψηφιστούν κάτω από συνθήκες ασφυκτικής πίεσης μαζί με πολλά άλλα θέματα.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με λεπτομέρειες τόσο για το Τεχνικό πρόγραμμα όσο για τον Προϋπολογισμό, αλλά με πολύ απλά λόγια να σας πω, ότι «αναδείχθηκαν» ως συνήθως οι μελέτες και απουσίαζαν τα έργα. Όπως και την προηγούμενη χρονιά που η Δημοτική μας Αρχή έταζε πολλά και έκανε ελάχιστα, έτσι και αυτή την χρονιά η πολιτική που ακολουθεί είναι να εξαγγέλλει πλήθος μελετών και ελάχιστο έργο. Ο προϋπολογισμός που ενσωμάτωνε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υλοποίηση μιας πολιτικής που το διακρίνει η προχειρότητα και το πλήθος των αποσπασματικών και συχνά άχρηστων και απραγματοποίητων μελετών που δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Τα ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες μας είναι ελάχιστα, ειδικά για τις πιο ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας και το «πλεόνασμα» δεν αποφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα για τους κατοίκους του.

Εύχομαι και πάλι καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους σας.

 

Νάντια Σουμπασάκη

Δημοτική Σύμβουλος

Επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού -Φιλοθέης –Ψυχικού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s