ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ – ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ-ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΗΝΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σχολιάστε

ScreenHunter_361 Feb. 13 18.58.jpgΆγιοι πατέρες της εκκλησίας, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στο Δήμο μας, εκπρόσωποι Σωματείων και συλλόγων, αγαπητοί δημότισσες και δημότες.

Υπάρχουν σημάδια ότι το 2018 θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα. Θα την έχουμε δε την καλύτερη χρονιά , με την προσπάθεια όλων μας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής μας ζωής. Χωρίς μεμψιμοιρίες, λαϊκισμό για λαϊκισμούς και εξαγγελίες επαναστάσεων, που ακούστηκαν πριν λίγο σε αυτή την αίθουσα, αλλά με ενότητα, συναίνεση και συνεννόηση. Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε πολλά ενωμένοι.

Προσπάθεια που απαιτείται να γίνει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με άξονα τις ευρύτερες συναινέσεις των πολιτικών(παρατάξεων)δυνάμεων και την ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών. Σε αυτό θα βοηθήσει ο νέος εκλογικός νόμος, η απλή αναλογική που σύντομα θα ψηφισθεί.

Πρώτα από όλα όμως, να είμαστε όλοι καλά ,να ανταμώνουμε, να τα λέμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για το καλύτερο αυτού του τόπου.

Να συνεχίσουμε όλοι μαζί να δουλεύουμε για την συνεχή βελτίωση της πόλης μας. Σκοπός όλων μας σε αυτή την αίθουσα είναι ,να πετύχουμε να λειτουργεί ο Δήμος μας με τον πιο αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο.

Εμείς οι Ενεργοί Πολίτες θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση. Το όραμα μας είναι ένας Δήμος σύγχρονος, δίκαιος και αποτελεσματικός.

Να σέβεται τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα των κατοίκων του. Για αυτό θα υποστηρίξουμε όσες προτάσεις τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, καταθέτοντας και τις δικές μας προτάσεις, συμβάλλοντας στον κοινό μας σκοπό.

Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το περιβάλλον, την αμιγή κατοικία στο Ν Ψυχικό και την αποκλειστική κατοικία σε Φιλοθέη και Παλαιό Ψυχικό που αρχίζει να κλονίζεται. Να τονώσουμε και να επαυξήσουμε τις κοινωνικές πολιτικές και να ενισχύσουμε τα Αθλητικά προγράμματα και την πολιτιστική δημιουργία του Δήμου μας.

Να έχουμε συνεχώς σαν στόχο, την μείωση της μεγάλης φορολόγησης των δημοτών μας, που παρόλο τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση παραμένει υψηλή. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια να εξισωθούν οι εμπορικές με τις αντικειμενικές αξίες.

Χρειάζονται να γίνουν πολλά για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών του Δήμου μας.

Αυτή η μέρα δεν προσφέρεται για κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής μας Αρχής. Για αυτό τον λόγο δεν θα επιδοθώ σε κάτι τέτοιο. Ούτε έχω σκοπό να σας κουράσω με πολλά λόγια αυτή τη στιγμή.

Θα ήθελα όμως να σας εκφράσω ότι επιθυμία των Ενεργών Πολιτών είναι να κάνουμε βήματα για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών μας.

Δεν έχουμε κάνει αρκετά για αυτό, αλλά είμαι σίγουρη ότι έχουμε τις προϋποθέσεις και μπορούμε να το κάνουμε.

Ας εργασθούμε όλοι για αυτό τον σκοπό. Το χρωστάμε πρωτίστως στην νέα γενιά μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας.

Εύχομαι και πάλι Καλή χρονιά. Με αισιοδοξία. Δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα όσο τα ακούσαμε σήμερα σε αυτή την αίθουσα . Είναι πολύ καλύτερα. Ας είμαστε αισιόδοξοι.

Προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Αλληλεγγύη και δημιουργία.

Σας ευχαριστώ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s